اسید تراپی چیست

اسیدتراپی چیست

دسترسی سریع به عنوان های مطالب :

اسید تراپی چیست ؟ به عمل لایه برداری پوست با استفاده از محلول های اسیدی را اسیدتراپی Acid Therapy  می گویند. اسیدتراپی یکی از مفیدترین و موثرترین روش های مراقبت و درمان مشکلات پوست است. برای آشنایی با تکنیک اسید تراپی احتمالا برای شما سوالات زیادی در ذهن شما به وجودآمده باشد. سوالاتی نظیر این که لایه برداری چیست؟ چگونه با اسید می توان لایه برداری کرد؟ از اسیدتراپی برای درمان چه مشکلات پوستی استفاده می شود؟ آیا اسیدتراپی واقعا بی خطر است؟ اسیدتراپی توسط چه کسی انجام می شود؟ از چه اسیدهایی در اسیدتراپی استفاده می شود؟ اسیدتراپی چگونه انجام می شود؟ فواید اسیدتراپی چیست؟ عوارض اسیدتراپی چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات ادامه مقاله از شما می خواهیم مقاله اسیدتراپی را تا آخر مطالعه کنید.

یکی از روش های درمان ضایعات پوستی لایه برداری یا تراشیدن لایه های سطحی آن ناحیه است. به عمل برداشتن لایه های سطحی پوست لایه برداری پوست یا اصطلاحا پیلینگ گفته می شود. پلینیگ یکی از ارکان مهم مراقبت یا درمان مشکلات پوستی است که با سه روش مکانیکی، شیمیایی و لیزر انجام می شود. در روش پیلینگ مکانیکی مواد (مثل انواع کرم های اسکراب) یا دستگاه های ساینده (مثل میکرودرم ابریژن یا درمااف) روی پوست کشیده می شود و با این کار، عمل لایه برداری انجام می شود. در روش لایه برداری با لیزر، از دستگاه هایی مثل لیزر CO2 فراکشنال با تاثیر مستقیم اشعه لیزر بر بافت پوست و تخریب لایه های سطحی آن عمل لایه برداری انجام می شود.

در روش لایه برداری یا پیلینگ شیمیایی موادی مثل محلول های اسیدی یا آنزیمی روی پوست قرار داده می شود و پس از مدت زمان لازم از روی پوست پاک می شود. در اثر فعل و انفعالاتی که بین این مواد و لایه های سطحی پوست انجام می شود، پیوند بین سلول ها شل شده و به تدریج دچار ریزش می شود. به لایه برداری با محلول های آنزیمی پیلینگ آنزیمی و به لایه برداری با محلول های اسیدی پلینیگ اسیدی یا اسیدتراپی گفته می شود.

در ادامه راجب اسید تراپی چیست بیشتر  توضیح می‌دهیم.

از اسیدتراپی برای درمان چه مشکلات پوستی استفاده می شود؟

از اسیدتراپی برای درمان یا از بین بردن مشکلاتی استفاده می شود که یکی از مراحل درمان آن لایه برداری است. برای مثال شایع ترین مشکلاتی که با اسیدتراپی درمان می شود می توان موارد زیر را نام برد:

  1. انواع آکنه و جوش ها
  2. لک و تیرگی پوست
  3. چروک های ریز و سطحی پوست
  4. اسکارهای سطحی ناشی از آکنه یا سایر ضایعات روی پوست

 

آیا اسیدتراپی واقعا بی خطر است؟

اسیدتراپی یک روش غیرتهاجمی و بسیار کم خطر است به شرط اینکه توسط متخصص یا فرد آموزش دیده انجام شود. همانند بسیاری از اقدامات دیگر اگر هر روش کم خطر یا حتی بی خطر در جای نامناسب، با دوز نامناسب، توسط فرد ناآشنا یا غیر حرفه ای انجام شود می تواند تبدیل به یک روش پرخطر یا عارضه دار تبدیل شود. اسیدهایی که در اسیدتراپی استفاده می شود اکثرا از نوع اسیدهای میوه هستند که عوارض و خطرات بسیار کمی دارند. با این حال اسیدهای میوه خود غلظت های مختلفی دارد که بسته به نوع مشکلات پوست از غلظت های ضعیف تا غلظت های بالا لازم است استفاده شود.

اسیدتراپی توسط چه کسی انجام می شود؟

در اسیدتراپی بسته به نوع مشکل که از یک پاکسازی ساده پوست می تواند باشد تا اسکارهای عمیق روی صورت ، غلظت اسید متفاوت است. حتی از غلظت های ملایم و ضعیف اسیدها در محصولات خانگی یا هوم کر نیز استفاده می شود. بنابراین اگر شما بخواهید در منزل برای خودتان اسیدتراپی کنید می توانید از کرم های حاوی اسیدهای میوه با درصد پایین استفاده کنید.  اما برای این کار باز هم باید دانش کافی داشته باشید که کدام نوع اسید را استفاده کنید. (شما می‌توانید از آموزش اسید تراپی دکتر بیدکی نیز استفاده کنید)

ما در ادامه به انواع اسیدها در اسیدتراپی اشاره خواهیم کرد.

در مرحله کمی حرفه ای تر یک مراقب پوست و زیبایی یا اسکین تراپیست می تواند انواع اسیدها را در کابین درمانی خود داشته باشد تا برای لایه برداری های ظریف در حین پاکسازی از آن ها استفاده کند.

و در مرحله تخصصی پزشکان عمومی پوست و زیبایی و متخصصین پوست و جراحان پلاستیک می توانند غلظت های متوسط تا بالایی از اسیدها را برای اسیدتراپی استفاده کنند.

برای مثال یک اسید میوه تا غلظت های زیر 10 درصد در محصولات بهداشتی خانگی و برای عموم قابل استفاده است. غلظت های تا 15 درصد در کابین یک مراقبت پوست یا اسکین تراپیست، تا غلظت های 25 درصد را پزشکان عمومی فعال در حوزه زیبایی، تا غلظت 35 درصد را پزشکان متخصص پوست و بالای 60 درصد را جراحان پلاستیک  می توانند استفاده کنند.

پیشنهادما: اسکین کر چیست؟

از چه اسیدهایی در اسیدتراپی استفاده می شود؟

اسیدهایی که در اسیدتراپی مورد استفاده قرار می گیرند به سه دسته بزرگ اسیدهای میوه، TCA و فنول تقسیم بندی می شود. اسیدهای میوه پرمصرف ترین و کم خطر ترین دسته هستند که خود به دو گروه AHA و BHA تقسیم می شوند. TCA و فنول اسیدهای قوی هستند که لایه برداری با آنها باید توسط پزشکان متخصص انجام شود. در ادامه ما به معرفی انواع اسیدهای میوه می پردازیم:

اسیدتراپی با اسیدهای میوه

اسیدهای میوه بر حسب ساختمان شیمیایی آن به دو گروه آلفا هيدروكسي اسيد(AHA) و بتاهیدروکسی اسید (BHA) تقسیم می شود. از مهمترین اسیدهای خانواده آلفا هيدروكسي اسيد(AHA) می توان گلیکولیک اسید، لاکتیک اسید، مالئیک اسید، تارتاریک اسید و سیتریک اسید را نام برد. در خانواده بتاهیدروکسی اسید (BHA) فقط یک اسید به نام سالیسیلیک اسید است که در پوست و زیبایی کاربرد دارد.

اسیدهای میوه AHA به‌طور طبیعی در برخی مواد غذایی همچون میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و نیشکر یافت می‌شوند. اسید گلیکولیک: رایج ترین و پر مصرف ترین اسید میوه است که از نیشکر مشتق شده است. سایر اسیدهای میوه مثل اسید لاکتیک  از شیر ترشیده، اسید مالیک از سیب، اسید تارتریک از انگور، اسید سیتریک از مرکبات بخصوص لیمو و اسید مندلیک از بادام تلخ مشتق شده اند.

 

فواید اسیدتراپی چیست؟

اسیدتراپی با مکانیسم لايه برداري سطحي پوست می تواند در انواع و غلظت های متفاوت نتایج متفاوتی را برای پوست داشته باشد.

  1. لایه برداری در خفیف ترین حالت ممکن باعث سبکی پوست و شادابی آن می شود.
  2. در یک درجه قوی تر می توان با از بین بردن چروک های بسیار ریز سطح پوست باعث جوان سازی آن شد.
  3. اسیدتراپی با اسیدهای غلیظ تر می تواند در درمان و کاهش لک و تیرگی پوست، رفع جوش های سرسیاه و سرسفید، کوچک کردن اندازه منافذ پوست موثر باشد.
  4. اسیدتراپی در غلظت های بالا که توسط پزشکان و متخصصین انجام می شود برای درمان و کاهش انواع اسکارهای آکنه و ضایعات پوستی استفاده می شود.

عوارض اسید تراپی پوست

اسیدتراپی اگر درست و در غلظت مناسب انجام شود و هر اسید برای پوست و نیاز مناسب آن به کار برود تقریبا بدون عارضه است. اما به طور کلی چون یک لایه برداری است بعد از انجام اسیدتراپی ممکن است عوارض زیر اتفاق بیفتد:

  • خارش
  • سوزش
  • التهاب جزئی
  • لک پوستی: این عارضه در اثر استفاده نامناسب اسید است. اگر اسید غلظت بالایی داشته باشد یا مناسب تیپ پوستی فرد نباشد ممکن است به وجود آید. سایر عوارض مثل خارش و سوزن و التهاب جزئی موقت بوده و بعد از چند ساعت یا یکی دو روز بعد از بین می رود.

مراقبت بعد از اسید تراپی

مشابه تمام روش های زیبایی و جوانسازی دیگر اگر بعد از انجام اسیدتراپی مراقبت های درست انجام نشود نه تنها ممکن است اثر آن را از بین ببرد بلکه عوارض مهمی مثل لک ایجاد کند. در حالیکه مراقبت کامل بعد از انجام اسیدتراپی حتی می تواند تاثیر آن را دو چندان کند:

  • اولین و مهمترین نکته بعد از اسیدتراپی این است که هنگام بیرون رفتن از منزل از کرم های ضدآفتاب استفاده کنید. زیرا بعد از لایه برداری پوست حفاظت مناسبی در برابر نور خورشید ندارد بنابراین تابیدن نور خورشید و عدم استفاده از ضدآفتاب پوست را مستعد آسیب و لک بیشتر می کند.
  • در هنگام شسشو از مالش یا لمس زیاد پوست جلوگیری کنیم.
  • بعد از انجام اسیدتراپی حتما از یک آبرسان مخصوص استفاده کنید.
  • از استحمام با آب گرم خودداری کنید.

پیشنهاد آموزش : آموزش اسکین کر پایه

نکته مهم و پایانی این که در استفاده و یا تبلیغ اسیدهای میوه اغراق زیادی شده است. استفاده از هر چیز حتی یک خوراکی ساده باید با اندازه مناسب، جای مناسب و روش مناسب انجام شود. اسیدتراپی یک روش بسیار ساده، راحت، کم عارضه، کم هزینه و با نتایج عالی است به شرطیکه با روش و تکنیک درست و توسط پزشک یا اپراتور ورزیده انجام شود.

دانش اسید تراپی یکی از تکنیک های بسیار جذاب و کارامد است به همین دلیل ما باید بدانیم که اسید تراپی چیست و چه کاربردی دارد.

آموزش اسیدتراپی در مجموعه دکتر بیدکی در دو سطح آموزش اسیدتراپی ویژه پزشکان و آموزش اسیدتراپی ویژه اسکین تراپیست ها یا آموزش اسیدتراپی ویژه فیشیالیست ها یا بیوتیشن ها قرار داده شده است. همچنین اسیدتراپی بسیار سبک جزئی از مراحل پاکسازی پوست است که در دوره آموزش پایه اسکین کر در مجموعه دکتر بیدکی قرار داده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

سوالی برایتان پیش آمده؟ از ما بپرسید.
×