معجزه پی آر پی

پی آر پی

دسترسی سریع به عنوان های مطالب :

اثرات پی آر پی : پلاکت چیزی فراتر از انعقاد…

تعریف پی آر پی

پی آر پی یا پلاسمای غنی شده از پلاکت روشی است طبیعی است که با استفاده از اجزای خون خود بیمار برای تحریک سلول های بنیادی، فیبروبلاست ها و تولید کلاژن و نوسازی بافت های آسیب دیده در مناطق صورت، گردن، سر و سینه، دست ها و بدن مورد استفاده قرار می گیرد. پلاسمای غنی از پلاکت حاوی مجموعه ای از فاکتورهای رشد بوده، چون از خود فرد ( اتولوگ ( تهیه می شود سالم و ایمن تلقی می شود.

پی آر پی

خون از دو جزء تشكیل يافته است:

1- جزء سلولي : شامل اريتروسيت ها، لكوسيت ها و پلاكت ها
2- پلاسما ( جزء مايع خون) : شامل آب و فاكتورهاي انعقادي، پروتئين ها، گلوكز، مواد معدني، دي اكسيدكربن و اكسيژن

پلاکت ها اجزاي سلولي ديسكي شكل که كمترين تراكم را در بين سلول هاي خوني داشته، با اندازه تقریبی بين 2 تا 3 ميكرون، در غلظتي معادل µl/10 400 تا 150 در خون گردش مي‌كنند. پلاکت ها حدود 7-10 روز در گردش خون حضور دارند و پس از پير شدن از خون برداشته شده، توسط سلولهاي جوانتر جايگزين ميگردند.

پلاکت ها پر از گرانولهاي ترشحي می باشند كه نقش حياتي در عملكرد اين سلولها دارند. از ميان سه نوع گرانول پلاکتی ( يعني گرانولهاي دلتا یا متراكم، گرانولهاي آلفا و ليزوزومها ) ، گرانولهاي آلفا فراوان تر هستند. تقريبا 50 تا 80 گرانول آلفا در هر پلاکت وجود دارد. اين گرانول ها از نظر محتوا ناهمگون هستند. به عنوان مثال، پروتئين هاي پيش برنده رگزايي و ضد رگزايي در گرانولهاي آلفاي مجزايي تجمع مي‌يابند.
پلاكت ها سلول هاي خوني ديسكي شكل و بدون هسته هستند كه در عملكردهاي حياتي متعددي از جمله هموستاز( انعقاد خون )، التهاب، دفاع ضد میكروبي ميزبان، رگ زايي و ترميم زخم نقش دارند.

قبلا تصور می شد نقش پلاکت ها فقط در انقعاد خون است اما امروزه مشخص گرديده است که بيش از 1100پروتئين در پلاكت ها وجود دارد، از جمله فاكتورهاي رشد، پيامبرهاي سيستم ايمني، آنزيم ها و ساير تر کيبات زيستي كه در مراحل مختلف روند ترميم بافت نقش دارند. پلاکت ها و مواد مترشحه از آن ها در فرآیند بازسازی بافت های آسیب دیده نظیر تمایز سلول های بنیادی، شکل گیری ماتریکس، رگ زایی، سنتز کلاژن و موارد ديگر نقش دارند. فاكتورهاي رشد پس از ترشح، موجب افزايش ميتوز سلولي، افزايش توليد كلاژن، آغاز رشد عروق و القاي تكامل سلول ها مي شوند. پلاکت ها 7تا 10 روز در گردش خون حضور دارند و پس از پیر شدن از خون برداشته شده و پلاکت های جوان جایگزین می شوند.
مطالعات آزمايشگاهي نشان مي دهد پس از فعال سازي پلاكت ها و افزايش انفجاري رها سازي فاكتورهاي رشد از پلاكت ها، رهاسازي مداوم اين فاكتورها رخ مي دهد. فعال سازي پلاكت ها موجب افزايش سيتوكین هاي ضدالتهابي مي شود که آثار ترمیمی بر روی بافت نرم و استخوان دارند . بهترین سن انجام پی آر پی بین ۲۵ و ۶۰ سال می باشد چرا که در سنین کمتر از ۲۵ سال خود سلول های بنیادی بدن فعال هستند و احتیاج به تحریک شدن بیشتر ندارند و در سنین بالای ۶۰ سال سلول های بنیادی بسیار غیر فعال هستند و پاسخ به پی آر پی ضعیف می باشد هر چند که بی تاثیر نیست.

ترمیم کامل کلاژن بین ۳ هفته تا ۳ ماه زمان می برد در بعضی موارد بدلیل شدت آسیب های پوستی برای پاسخ دهی بهتر تعداد جلسات پی آر پی ۳ جلسه انجام می شود. در درمان چین های عمیق ، افتادگی شدید پوست ، طاسی های شدید این روش نتایج مطلوبی نداشته و بهتر است از سایر روش های درمانی از قبیل هایفوتراپی ،تزریق ژل، بوتاکس، کاشت مو و… استفاده شود.

فواید پی آر پی در جوانسازی پوست

پی آر پی در درمان مشکلات پوستی نظیر چین و چروک ناشی از افزایش سن ، چین و چروک های دینامیک، سیاهی و چروک زیر چشم، لک های پوستی( هایپر پیگمنتیشن) اسکار آکنه و اسکار زخم های ناشی از بریدگی، سوختگی ،خطوط اخم یا خنده ،جوانسازی پشت دست، کاشت مو ،تحریک و تقویت مو استفاده می شود.

ريزش ابرو مي تواند به علل مختلفي اتفاق افتد بعنوان مثال تاتوي ابرو مي تواند باعث آسيب به فوليكول مو و نهايتا ريزش ابرو شود و يا در بيماري هاي خود ايمن مثل ريزش موي سكه اي و يا در لوپوس اريتماتو ريزش موضعي در ابرو اتفاق مي افتد و يا در تغييرات هورموني مثل كم كاري تيروئيد و يا بارداري و مصرف قرص هاي پيشگيري از بارداري ريزش ابرو ممکن است اتفاق بیفتد كه علاوه بر درمان بيماري اوليه پي آر پي براي تقويت فوليكول هاي آسيب ديده استفاده مي شود.

3 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

سوالی برایتان پیش آمده؟ از ما بپرسید.
×